Ben ik nog verzekerd als ik geen premie meer betaal?

Kim 02

Een uitvaartverzekering is de enige verzekering die gegarandeerd uitkeert. Hoe lang u premie betaalt, is afhankelijk van uw polis. Er zijn polissen waar u 20 of 30 jaar premie betaalt, of bijvoorbeeld tot uw 80e levensjaar. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van de looptijd. Iemand met een premieduur van 20 jaar heeft een hoger maandbedrag dan iemand die tot zijn 80e levensjaar betaalt. 


Uw verzekering blijft
Als u de volledige premie heeft voldaan, blijft uw verzekering gewoon bestaan. Wanneer u een polis heeft waarbij u 20 jaar premie betaalt wil dat gelukkig niet zeggen dat u dan ook binnen die 20 jaar "moet" overlijden, omdat uw verzekering anders niet uitkeert. U blijft klant bij Ardanta en wij keren altijd uit bij overlijden. Wanneer u geen premie meer betaalt, noemen wij dat premievrij. U bent en blijft verzekerd. 


"Ik wist niet dat ik klant ben bij Ardanta"
Er zijn klanten die niet weten dat ze klant zijn bij Ardanta. Dat komt bijvoorbeeld als de ouders bij de geboorte een verzekering hebben afgesloten, deze door hen in 20 jaar is afbetaald en nu premievrij is. Uit ervaring weten we dat klanten ons sneller vergeten wanneer ze niet meer maandelijks zien dat er premie wordt betaald.

Een belangrijke tip is om met familie te praten of vast te leggen dat er verzekeringen zijn. Vergeet dan ook niet om de juiste gegevens aan ons door te geven, zodat wij kunnen uitkeren wanneer dat nodig is.


Up-to-date
Een uitvaart kostte 20 jaar geleden minder dan nu. We zullen nooit weten wat een uitvaart in de verre toekomst kost. Om te voorkomen dat uw verzekering over tientallen jaren niet meer voldoende is om uw gekozen uitvaart te betalen, is het belangrijk dat de waarde van de verzekering regelmatig wordt aangepast aan de stijgende kosten en natuurlijk aan uw wensen.

Ardanta kent op dit moment polissen die indexeren (verhogen) en polissen met een automatische verhoging. Het percentage waarmee wij indexeren is gelijk aan de gemiddelde prijsstijging in Nederland. Hiervoor gebruiken wij het onafhankelijke CBS-cijfer. Wanneer en hoeveel de waarde van uw verzekering en eventueel uw premie stijgt, is onder andere afhankelijk van het type polis en uw leeftijd.


Premievrij
Er is ook een mogelijkheid om uw polis premievrij te maken. Dat wil zeggen dat u geen premie meer betaalt maar uw verzekering blijft staan. U bent dan nog wel verzekerd maar niet meer voor het oorspronkelijke bedrag waar u de polis destijds voor heeft afgesloten. Welke waarde uw polis heeft op het moment dat u deze premievrij maakt zal op dat moment berekend worden.


Wij helpen u graag
Wilt u meer weten over uw verzekering, uitvaartwensen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met uw onafhankelijk adviseur of plan online een afspraak met ons in.