Waarom kan ik een Ardanta-verzekering niet (meer) via vergelijkingssites afsluiten?

Gerard

Ons oordeel is dat klanten niet altijd een goede keuze kunnen maken op basis van de informatie op deze vergelijkingssites. Wij vinden het niet altijd duidelijk en helder. Daarom kunt u vanaf 1 maart 2020 geen Ardanta-uitvaartverzekering meer afsluiten via vergelijkingssites.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten een bewuste keuze maken voor hun uitvaartverzekering. Sterker nog… het kan zelfs zo zijn dat u geen uitvaartverzekering nodig heeft. Daarnaast komen er vragen bij u op als: wat zijn precies de verschillen? Wat vindt u belangrijk? Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat u vrije keuze van uitvaartverzorger heeft? En wilt u de garantie dat de verzekering in de tussentijd niet verandert? Is de uitvaartverzekering die bovenaan staat de beste voor u? 

Als u voor 1 maart 2020 een verzekering heeft afgesloten via een van deze sites, dan verandert er uiteraard niets.


Laagste maandpremie of laagste premie over de hele looptijd?
Over het algemeen zijn mensen geneigd om de verzekering met de goedkoopste maandpremie te sluiten. Logisch. Maar is dat uiteindelijk wel de laagste premie? Bij uitvaartverzekeringen geldt over het algemeen dat de premie per maand in verhouding lager is als u langer premie moet betalen. Dus hoe langer u premie betaalt, hoe goedkoper de premie per maand kan zijn. Als u voor de goedkoopste maandpremie kiest, dan kan het dus zijn dat u uiteindelijk wel meer premie over de hele looptijd moet betalen. Daarnaast is de goedkoopste keuze niet altijd de keuze die het beste bij u past.


Kan de uitvaartverzekeraar de voorwaarden tussentijds aanpassen?
De meeste verzekeraars kennen een zogenaamde en bloc clausule. Dit betekent dat zij tussentijds de verzekering kunnen aanpassen. U weet dus eigenlijk niet zeker of uw verzekering wel hetzelfde blijft. Bij Ardanta kennen we deze en bloc clausule niet en daarom heeft u de garantie dat de voorwaarden altijd hetzelfde blijven.


Vrije keuze uitvaartverzorger
Veel verzekeraars zijn ook uitvaartverzorger. Hierdoor hebben zij er belang bij dat de uitvaart ook door een van hun uitvaartverzorgers wordt uitgevoerd. Ardanta is alleen uitvaartverzekeraar, waardoor wij onafhankelijk kunnen zijn. En waardoor wij u eenvoudiger vrije keuze in uitvaartverzorger kunnen bieden. Vindt u vrije keuze belangrijk?


Kinderen meeverzekeren?
Heeft u kinderen of wie weet krijgt u in de toekomst kinderen? Dan zijn zij bij Ardanta tot 21 jaar kosteloos meeverzekerd voor hetzelfde bedrag als de hoogst verzekerde ouder. Iedere uitvaartverzekeraar gaat weer anders om met het verzekeren van kinderen. Soms moet premie worden betaald.


Hoe kan ik een goede vergelijking maken?
We zeggen niet dat de verzekering van Ardanta altijd het beste bij u past. Wie weet vindt u andere zaken belangrijker en kiest u daarom voor een andere uitvaartverzekeraar. Daarom adviseren wij u om rechtstreeks contact met een uitvaartverzekeraar op te nemen of met uw onafhankelijke adviseur. Dan kunt u een bewuste keuze maken rond uw uitvaartverzekering.

 

Wij helpen u graag
Wilt u persoonlijk advies over een uitvaartverzekering? Neem dan contact op met uw onafhankelijk adviseur of plan online een afspraak met ons in. Wilt u goed voorbereid zijn, dan is het handig om alvast een berekening van uw uitvaartkosten te maken.