Wat is een kapitaalverzekering?

Wat is een kapitaalverzekering?

Anet1by1

Wat is een kapitaalverzekering?

Wat is een kapitaalverzekering?
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, kunt u kiezen tussen een naturaverzekering, of een kapitaalverzekering.


Wat is het verschil tussen een naturaverzekering en een kapitaalverzekering?
Een naturaverzekering keert bij een overlijden een dienstenpakket uit, of het bedrag wordt uitgekeerd aan de uitvaartverzorger. Een verzekering die bij overlijden geld uitkeert aan nabestaanden, noemen we een kapitaalverzekering.

Met het geld uit de kapitaalverzekering kunnen uw nabestaanden uw begrafenis of crematie regelen. Het kan voorkomen dat er nog geld over is na het regelen van de uitvaart. Blijft er een bedrag over, dan kunnen uw nabestaanden dit vrij besteden. Het is niet verplicht om het bedrag te besteden aan uw uitvaart. 

Bij een kapitaalverzekering bepaalt u voordat u de verzekering afsluit, de hoogte van het verzekerde bedrag. Dit bedrag staat niet vast. U kunt het tussentijds aanpassen.


Een kapitaalverzekering versus spaarrekening
Misschien denkt u; ik heb genoeg spaargeld, dus ik heb geen uitvaartverzekering nodig. Het voordeel van een uitvaartverzekering is dat u meteen verzekerd bent voor het gehele bedrag. We vertellen u graag meer over het nut van een uitvaartverzekering ten opzichte van sparen. 


Welk bedrag moet u verzekeren voor uw kapitaalverzekering?
Dit hangt af van uw eigen wensen. Het is verstandig om uw wensen eerst in kaart te brengen voordat u een verzekering afsluit. Wij hebben hier een handige tool voor. Met een paar klikken weet u ongeveer welk bedrag u nodig heeft volgens uw eigen wensen. 


Wij helpen u graag

Heeft u een vraag of behoefte aan persoonlijk advies? Plan dan een afspraak in met uw onafhankelijke adviseur, of plan online een afspraak in met een van onze adviseurs. Zij kunnen u helpen met vragen over uitvaartkosten en uitvaartverzekeringen.