Mijn verzekering stopzetten

 • Ik wil mijn verzekering stopzetten. Hoe kan ik dit regelen?

  Bij Ardanta kunt u op ieder moment uw uitvaartverzekering stopzetten. U hoeft dan geen premie meer te betalen, omdat Ardanta de verzekering ‘premievrij’ maakt. Door het stopzetten van de verzekering verliest u een deel van de betaalde premie. Het stoppen van uw uitvaartverzekering heeft enkele gevolgen:

  • Het kan zijn dat het huidige bedrag niet voldoende is om alle uitvaartkosten in de toekomst te betalen.
  • Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar? Vraag dan voordat u bij ons de verzekering opzegt, of de nieuwe verzekeraar u wel accepteert.
  • Een verzekering stopzetten is niet altijd de voordeligste oplossing. Verdiep u vooraf goed in de financiële gevolgen.

  U kunt uw verzekering schriftelijk stopzetten. Stuur een brief naar Ardanta, De Ruyterlaan 8, 7511 JH Enschede of ga naar ons contactformulier.

  Wilt u eerst weten wat de premievrije waarde is van uw verzekering? Geef dit dan aan op het contactformulier.

 • In uw polisvoorwaarden staat of u uw verzekering wel of niet kunt afkopen. Bedenk voordat u uw verzekering wilt afkopen, of dit wel echt de beste oplossing is. Nu en in de toekomst. Graag kijken we met u mee naar de beste oplossing. En dat is niet altijd het afkopen van de uitvaartverzekering.

  Wanneer u gaat emigreren, kunt u uw uitvaartverzekering altijd afkopen. Hiervoor moet u wel een kopie van de inschrijving in uw nieuwe woonplaats sturen. Plus een uitschrijving uit uw oude woonplaats. Als wij die stukken hebben ontvangen, dan wordt de verzekering afgekocht. Overigens hoeft u bij emigratie de verzekering niet per se af te kopen, u kunt hem ook laten doorlopen.

  Wilt u informatie? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur via telefoonnummer (053) 488 11 22 te bereiken.

 • Als u de automatische verhoging stopzet, dan heeft dit gevolgen voor uw verzekering. Bent u hiervan op de hoogte en maakt u deze keuze bewust? Stuurt u dan een bericht via het contactformulier.

  Wilt u weten welke gevolgen dit in uw situatie heeft? Dan kunt u dit ook aangeven via ons contactformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer (053) 488 11 22. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur te bereiken.

 • Als u de indexering stopzet, dan heeft dit gevolgen voor uw verzekering. Bent u hiervan op de hoogte en maakt u deze keuze bewust? Stuurt u dan een bericht via het contactformulier.

  Wilt u weten welke gevolgen dit in uw situatie heeft? Dan kunt u dit ook aangeven via het contactformulier of neem telefonisch contact op met onze Klantenservice. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur te bereiken op telefoonnummer (053) 488 11 22.

 • Sluit u een uitvaartverzekering bij Ardanta? Dan kunt u in de toekomst de verzekering premievrij maken, omzetten in een nieuwe verzekering of afkopen*. Hier zijn altijd kosten aan verbonden. Leest u op onze site de actueel geldende kosten. Dit zijn kosten die eenmalig in rekening worden gebracht.

  *Let op: niet alle verzekeringen van Ardanta zijn af te kopen. Kijkt u hiervoor in de polisvoorwaarden die bij uw polis zijn meegestuurd.

  Laat u adviseren
  Laat u adviseren, voordat u uw verzekering premievrij maakt, afkoopt of omzet in een nieuwe verzekering. Hij of zij kan u helpen de juiste keuze te maken.

  Heeft u een keuze gemaakt? Gaat u dan naar Mijn Ardanta of neemt u contact met ons op via het contactformulier.