Maatschappelijk betrokken

Naast de initiatieven die vanuit a.s.r. Foundation worden aangeboden, hebben wij de volgende samenwerkingsverbanden met goede doelen. Wij vinden het belangrijk dat deze organisaties hulp in Nederland bieden en dat ze bij onze identiteit passen. Het hoofdkantoor van a.s.r. staat in Utrecht. Het kantoor van Ardanta is in Enschede en daarom vinden wij het belangrijk om ook initiatieven in Twente te ondersteunen en hierbij onze handen uit de mouwen te steken:

De Twentse Zorgcentra - De grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. We vinden het als uitvaartverzekeraar belangrijk om iets te betekenen voor deze mensen maar ook voor de mensen die voor hen zorgen. De medewerkers van Ardanta helpen met verschillende klussen, denk aan het opknappen van tuintjes of het schilderen van verschillende ruimtes.

Humanitas Twente - Medewerkers van Ardanta organiseren voor de deelnemers van Humanitas verschillende activiteiten. We helpen door te doen. Denk hierbij aan een pubquiz voor jongeren die door verschillende omstandigheden eenzaam zijn. We vinden het als uitvaartverzekeraar belangrijk om een bijdrage te leveren om eenzaamheid tegen te gaan. Wij hebben als visie, deel het leven, omdat het delen van je leven kan helpen om beter met het verlies van een dierbare om te gaan.

Unicef – Wij dragen Unicef een warm hart toe. Kinderen zijn de toekomst en het is belangrijk om ook voor kinderen op te komen die het moeilijk hebben. Unicef heeft verschillende projecten in Nederland, zoals lesprogramma’s voor scholen over kinderrechten en het helpen van kinderen die zijn gevlucht.

Trees for all – Deze organisatie plant bomen in Nederland. En voor iedere boom in Nederland planten zij ook een boom in het buitenland. Zonder zuurstof is er geen leven meer, dus daarom past deze organisatie goed bij ons als uitvaartverzekeraar. We zetten ons als uitvaartverzekeraar ook in om zo min mogelijk papier te gebruiken. Daarom stimuleren we klanten onze mijn omgeving te gebruiken. In het verleden hebben we klanten bijvoorbeeld gestimuleerd om niet meer via een acceptgiro te betalen of een account aan te maken voor de digitale omgeving. Voor iedere klant hebben we een bedrag gedoneerd. Voor dit bedrag zijn er bomen geplant in Limburg en in Overijssel. Medewerkers van Ardanta hebben geholpen bij het planten.

Lees verder op onze pagina 'Samen helpen'.